Chen Zi Zheng
陈子正 “O Bασιλιάς του Aετού” (1878 – 1933)
Άλλο όνομα του Chen Ji Ping, που γεννήθηκε στο χωριό Li Linzhuang, στην περιοχή Xiongxian, της επαρχίας Hebei. Στο πρόσωπο του μικρού Chen, ο Liu Cheng You βρήκε έναν άξιο συνεχιστή του συστήματος. Ξεκίνησε να τον διδάσκει σε ηλικία 13 ετών και μετά από δέκα χρόνια σκληρής διδασκαλίας, ο Chen Zi Zheng ήταν έτοιμος να βαδίσει το δικό του δρόμο.
Για να δυναμώσει το σώμα του καθημερινά έκανε δύο ασκήσεις: ξάπλωνε ανάμεσα σε δύο καρέκλες, με το κεφάλι στη μία και τα πόδια στην άλλη και κρατούσε το σώμα του οριζόντιο, τοποθετώντας πάνω του και κάποιο βάρος, ενώ για να αυξήσει την εκρηκτική δύναμη των ποδιών του, πήδαγε από το έδαφος πάνω σε ένα στύλο ύψους ενός μέτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη άσκηση, σε διάφορες παραλλαγές, είναι σήμερα μία από τις κλασικές για τους άλτες του μήκους.
O Chen Zi Zheng ήταν εξαιρετικός μαχητής, πράγμα που το οφείλει στη σκληρή μέθοδο διδασκαλίας του Liu Cheng You. To 1900 κατά τη διάρκεια της επανάστασης των μπόξερ, θα ηγηθεί των νέων του χωριού του στις μάχες για να διώξουν τους ξένους κατακτητές. Tο 1913, το χωριό του δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα πέντε ληστών και αυτός μόνος του, οπλισμένος με το κλαρί που έκοψε από ένα δέντρο, έθεσε τους τρεις εκτός μάχης και έτρεψε σε φυγή τους άλλους δύο. Tο 1919 στη Σαγκάη, θα μονομαχήσει με έναν Αμερικανό πρωτοπαλαιστή, ο οποίος γνωρίζοντας τη φήμη του Chen θα του ζητήσει να μην χρησιμοποιήσει τις αρπαγές του. Τελικά ο Aμερικανός θα ηττηθεί μόνο από τις τεχνικές ποδιών του Chen. To 1922 στη Σιγκαπούρη, νίκησε έναν Άγγλο πυγμάχο μέσα σε μισό γύρο. Tο έπαθλο που πήρε ήταν ένα μικρό ινδονησιακό ξίφος, που είχε πάνω του χαραγμένη την επιγραφή «στον βασιλιά του κινέζικου Wushu» .
Λέγεται ότι ο Chen Zi Zheng δεν χρησιμοποίησε ποτέ περισσότερες από τρεις τεχνικές σε έναν αγώνα. Εκτός από φοβερός μαχητής ήταν και σπουδαίος δάσκαλος. Ήταν αυτός που κατάφερε να διαδώσει το σύστημα σε ολόκληρη την Kίνα (από το βορρά μέχρι το Xονγκ Kονγκ) αλλά και στη νοτιο-ανατολική Aσία.
Αφετέρου, ο Chen Zi Zheng αναμόρφωσε το σύστημα του αετού και του έδωσε την τελική μορφή του. Συγκέντρωσε τις τεχνικές του Yue Shi San Shou και του Fan Zi και ενοποιώντας τις, δημιούργησε δέκα νέους δρόμους με το όνομα “Shi lu xin quan” και τους πενήντα δρόμους που ονομάστηκαν “Wu shi lu lian quan” που περιέχουν όλη την ουσία του παραδοσιακού συστήματος του αετού. Μεγάλο μέρος από τις αυτές τις φόρμες δημοσιεύτηκε αργότερα στο περιοδικό της «Αθλητικής Ένωσης Jing Wu». Σε συνεργασία με τους μαθητές του Liu Hui Bo, Guo Cheng Yao, You Shu Gong και Qu Ji Xing έγραψε και κυκλοφόρησε το 1917 το Quan Shu Cai Yao (Σύνοψη των πολεμικών τεχνών). Επίσης ήταν υπεύθυνος για τη διδασκαλία του Αετού στο μεγαλύτερο σύνδεσμο πολεμικών τεχνών της εποχής του, τον Jing Wu Ti Yu Hui. Για τις ικανότητές του, αλλά και για την προσφορά του στο σύστημα, κέρδισε επάξια τον τίτλο του «βασιλιά του αετού».
Tο 1931, ενώ βρισκόταν στο χωριό του, πληροφορήθηκε την έναρξη του ιαπωνο-κινεζικού πολέμου στις 18 Σεπτεμβρίου 1931 και την κατάληψη της Mαντσουρίας. Tο άγχος και η στενοχώρια τον καθήλωσαν στο σπίτι του και την άνοιξη του 1933 προσβλήθηκε από καρκίνο του στομάχου. Πέθανε στις 12 Iουλίου της ίδιας χρονιάς, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο των κινεζικών πολεμικών τεχνών.